Beplantingsplan

Je tuin komt tot leven!

De juiste planten en de juiste plek
Hoe vaak kom ik niet tegen dat mensen de verkeerde plantkeuzes hebben gemaakt. Jammer van alle tijd en moeite als het resultaat tegenvalt. Juist beplanting kan zoveel toevoegen aan je tuin. Bomen, heesters, vaste planten, siergrassen en bolgewassen bepalen het karakter van je tuin en laten je de seizoenen beleven.

Wat zijn je wensen
In het tuincentrum zie je de prachtigste planten, maar toch wil het niet lukken om in jouw eigen tuin het beeld te krijgen dat jij in gedachten had. Wil je wellicht dat je tuin wat makkelijker te onderhouden is? Of je nu houdt van minimalistische beplanting of juist van weelderige planten met verschillende kleurcombinaties, of een natuurinclusieve tuin met allerlei eetbaars voor mens en dier, de juiste plantkeuzes zijn cruciaal.

Wij maken het ontwerp voor jouw droomtuin

Je weet dat jouw tuin veel beter kan worden

maar hoe, wij helpen je

 

Ik help je met

E

Een beplantingsplan dat is toegespitst op jouw specifieke wensen en op de lokale omstandigheden van jouw tuin.

E

Met het beplantingsplan kun je de planten inkopen en kun je ze laten planten of zelf planten.

E

Niet alleen de plantsoort, de plantcombinaties en de plek zijn belangrijk. Ook de plantafstand en het beeld op de langere termijn wordt meegenomen in het plan.

E

Zo krijg je een uitgebalanceerd ‘recept’ waarmee je jaren vooruit kan.

Mede doordat ik jarenlang ervaring heb met de beplanting in onze eigen 6000 m2 grote tuin, die van 2001 t/m 2015 ook bezoekerstuin was, heb ik veel praktische kennis gekregen over hoe planten zich gedragen onder specifieke omstandigheden. Deze kennis zet ik in om voor jou een gedetailleerd beplantingsplan te maken.

Wat kan je verwachten van mijn beplantingsplan

E

Intakegesprek, wat wil je en wat kan er op jouw plek?

E

Beplantingsplan in plattegrond per tuindeel op grote schaal.

E

Bespreken beplantingsplan

E

Eventuele aanpassing/aanvulling van het beplantingsplan.

Tevreden klanten

“Jikke heeft een tuin ontworpen die perfect bij onze wensen aansluit en prachtig in de omgeving van ons huis past. Door de keuze van de planten komt er steeds iets nieuws in bloei en verandert de tuin met de seizoenen mee.”
– Bart Bruijn & Annet Bosch

“Wij hebben nu een toekomstbestendige tuin gekregen doordat Jikke een goed structuur heeft ontworpen. We ervaren het hele jaar door een spannende tuin. Van de bollen in het vroege voorjaar, de mooie herfst kleuren en het geraamte in de winter. Onze wensen zijn heel goed vertaald in het ontwerp. Jikke was ook creatief met veranderingen aanbrengen t.b.v. het budget. Al met al een fijne samenwerking met een korte reactietijd.”
– Bertine de Bes

“Voor mijn nieuw te bouwen huis was ik op zoek naar iemand die een ontwerp kon maken waarbij de tuin een geheel werd met het huis en met de waterrijke omgeving. Jikke heeft goed geluisterd en in overleg is er een heel mooi gedetailleerd ontwerp gemaakt waarmee ik op zoek kon naar een hovenier. Nu, 6 jaar later, is het een prachtig harmonieus geheel. Ik ben er heel blij mee en geniet er elke dag van.”
– Hetty Spaans

Bel of mail me!

Dan hebben we het over hoe ik jou kan helpen om een prachtige tuin te krijgen.

Heb je een vraag?