Ontwerp groenblauw schoolplein

Uitdagend spelen in een natuurlijke omgeving

Een schoolplein kan meer zijn dan bestrating met wat speeltoestellen
Je weet dat er meer kan met jullie schoolplein. Die ene verdwaalde boom, die paar speeltoetstellen, de vervuilde zandbak, de fietsenstalling, het is er wel maar het geeft geen goed gevoel. Terwijl deze buitenruimte iedere dag meerdere keren gebruikt wordt door de leerlingen en daarom toch juist de fanatasie zou moeten prikkelen. Over het schoolgebouw hebben jullie samen met de architect goed nadacht, het is prachtig geworden en het sluit aan bij jullie visie. Maar waarom is het schoolplein niet even uitdagend als het gebouw?

Je wilt een schoolplein die net als een tuin een buitenruimte met verschillende functies is. Een ruimte om te ontmoeten, een ruimte om je terug te trekken in een klein groepje, een ruimte om te bewegen, een ruimte om te tuinieren, een ruimte om in contact te komen met natuur, een ruimte om buiten les te krijgen, een ruimte die mooi is om te zien vanuit het schoolgebouw.

Wij maken het ontwerp voor jouw schoolplein

Je weet dat jullie schoolplein veel beter kan worden

maar hoe, wij helpen je

 

Wat kan je verwachten

Een ontwerp van een goed schoolplein kan alleen tot stand komen in nauwe samenwerking met de school zelf, met jullie dus. Daarom wordt er bij voorkeur een werkgroep samengesteld die de visie van de school op het thema buiten zal vertalen in wensen. De wensen kunnen vervolgens verbeeld worden met een moodboard. Zo kunnen ontwerpvoorstellen steeds getoetst worden aan de wensen en aan de beelden van het moodboard. Als professional zal ik de leiding nemen in dit proces om er voor te zorgen dat jullie dromen in het ontwerp komen maar ook om er voor te waken dat we geen luchtkasteel bouwen, het moet ook gerealiseerd kunnen worden binnen het beschikbare budget.

Ontwerp groenblauw schoolplein

Tevreden klanten

“Voor het Kindcentrum Zilverackers heeft Jikke een prachtige groenblauwe buitenruimte ontworpen. De zeer gevarieerde speel, doe- en leerplekken in het groen versterken overtuigend de alzijdigheid en binnen- buiten relaties van het gebouw.”
– Jaap van Es, senior architect, Van den Berg Architecten

Bel of mail me!

Dan hebben we het over hoe ik jou kan helpen om een prachtige tuin te krijgen.

Heb je een vraag?