OVER mij

Ik ben Jikke Hamerpagt, ontwerpster Tuin en Landschap

Een geweldige buitenruimte is voor mij heel erg belangrijk. Ik weet dat het mijn leven elke dag verrijkt, tuinieren, lezen, zwemmen, eten, ontmoeten en de seizoenen beleven. Dit gun ik jou ook in je tuin, in de ruimte rond je bedrijf, in de gemeenschappelijke tuin bij je woongebouw of bij de buitenruimte van je school.

In 2001 heb ik samen met mijn man Lucien, die architect is, onze woning met tuin als een eenheid ontworpen op een kavel van 6000 m2. Tot 2016 was onze bezoekerstuin Locus Flevum dagelijks geopend, het ontwerpen vraagt nu zoveel tijd en aandacht dat we besloten hebben om de tuin niet meer open te stellen. In onze grote tuin heb ik veel ervaring met planten en plantcombinaties opgedaan. In mijn gezin is vormgeving het dagelijkse gespreksonderwerp, met onze zoon Boaz die architectuur studeert aan de TU Delft en met Lucien praat ik over architectuur en de relatie met de omgeving. Samen bezoeken we regelmatig interessante plekken in en buiten Nederland die ons inspireren en bijdragen aan nog betere ontwerpen voor jouw tuin of buitenruimte.

Een tuinontwerp is voor mij niet alleen het maken van een mooi plaatje, het tuinontwerp resulteert in jouw tuin die je naar buiten gaat trekken, je gaat de tuin gebruiken samen met de mensen waar je om geeft, je gaat de tuin ervaren als onderdeel van je leven en hierdoor krijgt jouw tuin een onbetaalbare kwaliteit. Ik vind het nog steeds fantastisch om te zien dat mijn tuinontwerpen niet een abstractie zijn, maar dat mijn gerealiseerde tuinen vele jaren na de aanleg letterlijk en figuurlijk leven.

het tuinontwerp resulteert in jouw tuin die je naar buiten gaat trekken

je gaat de tuin gebruiken samen met de mensen waar je om geeft

Bel of mail me!

Dan hebben we het over hoe ik jou kan helpen om een prachtige tuin te krijgen.

Heb je een vraag?