Ontwerp representatieve bedrijfstuin

De tuin als onderdeel van het imago

Over het bedrijfsgebouw en jullie product/dienst wordt goed nagedacht, waarom niet over de buitenruimte?
Nu is het kaal en sfeerloos, je kunt je auto parkeren, je fiets stallen en naar de entree lopen. Er staat een verdwaalde boom en er groeit wat gras. Niet echt een vistekaartje!

Een bedrijfstuin die direct laat zien waar jullie voor staan
Als je de poort van het terrein doorgaat wil je direct ervaren dat jullie voor kwaliteit gaan. Niet bij de receptie begint de ontmoeting met de klant maar al buiten als zijn/haar auto wordt geparkeerd en de klant naar de entree loopt. De route is functioneel, de parkeerplaatsen zijn ruim, er is schaduw van bomen, sierlijke grassen wuiven in de wind en de verlichting is van een design die past bij jullie.

Wij maken het ontwerp voor jouw bedrijfstuin

Je weet dat de ruimte rond je bedrijf veel beter kan worden

maar hoe, wij helpen je

 

Ik help je met

Om het juiste ontwerp te kunnen maken voor een representatieve bedrijfstuin moet ik jullie goed leren kennen. Wat zijn jullie voor bedrijf, wat zijn jullie waarden, wie willen jullie zijn? Daarom is het goed om enkele personen uit het bedrijf te interviewen om zo tot de kern te kunnen komen. Ook functionele en logistieke zaken zijn wellicht van belang en deze kunnen meegenomen worden.

Het ontwerp van jullie bedrijfstuin zal gepresenteerd worden met 3D beelden, een plattegrond, beplantingsplan en verlichtingsplan. In het ontwerp is rekening gehouden met alle praktische zaken als parkeren, fietsparkeren, routing voor voetgangers, scheiding van eventueel vrachtverkeer, mogelijkheden voor het personeel om buiten te zitten en de batterij op te laden en natuurlijk de uitstraling die passend is bij het bedrijf. Steeds vaker is het ontwerp van de bedrijfsmatige buitenruimte onderdeel van de BREEAM certificering, hier heb ik ervaring mee.

Wat kan je verwachten

E

Kennismakingsgesprek, wat willen jullie?

E

Interviews

E

Een moodboard maken

E

Schetsontwerp in plattegrond en 3D impressies.

E

Bespreken schetsontwerp. Eventuele aanpassingen/aanvullingen op het ontwerp.

E

Definitief Ontwerp buitenruimte, plattegrond, 3D impressies,technische details en beplantingsplan. Bespreken Defintief Ontwerp.

E

Bespreken schetsontwerp. Eventuele aanpassingen/aanvullingen op het ontwerp.

E

Begeleiding bij de uitvraag aan uitvoerende bedrijven.

Ontwerp representatieve bedrijfstuin

Tevreden klanten

“Wij hadden op kort termijn een ontwerp nodig voor de uitbreiding van het parkeerterrein voor onze opdrachtgever Postillion Hotel Deventer.

Door de 3D impressies zijn de wensen van de opdrachtgever duidelijk in beeld gebracht.

Prettige manier van samenwerken en een mooi ontwerp met 3D impressies binnen de afgesproken tijd.”

– ing. W. (Wycher) Naberman
Projectorganisator Pleijsier Hotelrenovatie

“In 2014 werd het Stadsmuseum uitgebreid met een serre. Onze besloten binnentuin werd hiermee toegankelijk voor publiek. Midden in onze tuin staat één van onze mooiste museumobjecten, een monumentale Oosterse Plataan van meer dan 200 jaar oud. De omgeving van de boom moet dusdanig zijn dat deze bijzondere boom geen schade ondervindt van bijvoorbeeld het terras of publieksactiviteiten. We hebben de hulp van Jikke Hamerpagt gevraagd om een ontwerp te maken voor een museale tuin die door onze vrijwilligers eenvoudig te onderhouden is en die in alle seizoenen aantrekkelijk en groen is.

De tuin en het museum vormen één geheel met een hoofdrol voor de majestueuze Plataan. De tuin is niet erg groot maar door wandelpaadjes te creëren kunnen bezoekers echt door de tuin wandelen. Onze tuin is een groene oase in de binnenstad van Harderwijk en de locatie wordt vaak uitgekozen voor tv-opnames of bijzondere gesprekken die buiten plaats kunnen vinden.  

Jikke is zeer kundig en professioneel. Ze luistert heel goed naar de wensen van haar klant, zowel qua budget als qua uitvoering. Haar lange termijn denken is misschien wel het meest bijzonder. Want ook en misschien wel juist 8 jaar later voldoet onze museumtuin nog steeds aan de wensen die wij in 2014 hebben voorgelegd aan Jikke.”

– Corien van der Meulen
Directeur Stadsmuseum Harderwijk | Marius van Dokkum Museum

 

Bel of mail me!

Dan hebben we het over hoe ik jou kan helpen om een prachtige tuin te krijgen.

Heb je een vraag?